این عبارت مفهومی جامع‌تر از فضای دیجیتال را دارد و مدل‌های مختلفی را شامل می‌شود اما به طور کلی هر چیزی که بتواند به کاربر احساس خوبی را حین استفاده از محصول یا خدمت منتقل کند طراحی کاربری خوب تلقی می‌شود. به طور نمونه طراحی دسته ماگ برای استفاده آسانتر کاربر، یا طراحی دکمه‌های گوشی تلفن همراه در بهترین جایگاه که کم‌ترین سختی را برای کاربر داشته باشد از جمله مثال‌های این مدل خدمت شمرده می‌شوند. طراح تجربه کاربری، سعی دارد تجربه کاربر از کار با یک سایت، محصول یا خدمات را بهبود دهد. پس هنگامی که در طراحی ابزارهای مختلف تجربه یک کاربر را مدنظر قرار می‌دهید، در واقع شما به طراحی UX پرداخته‌اید.

در دنیای طراحی UX به ۵ حوزه تقسیم می شود:

  1. طراحی تعاملی (Interaction Design) :در این مرحله اتفاقاتی که در جـریان تعامـل کاربر با وبـسـایت یا اپلـیکیشن رخ می‌دهد را بررسی می‌کنیم. با توجه به این مفهوم در فرآیند طراحی بهترین مسیر و روش را برای هدایت و راهنمایی کاربر دررنظر می‌گیریم تا بتوانیم مشتری را به اهداف کسب‌وکارش نزدیک‌تر کنیم.
  2. طراحی UI (User Interface ) : این بخش می‌تواند یکی از پارامترهای UX باشد، به این دلیل که در این مرحله از طریق UI سعی می‌شود که تجربه بهتر کاربر اتفاق بیفتد، به طور مثال تغییر در طراحی رنگ و ظاهر دکمه خرید می‌تواند باعث شود مخاطب سریع‌تر خرید کند. طراحی رابط کاربری یعنی طراحی بخش‌هایی از محصول که کاربر آن را می‌بیند و از آن استفاده می‌کند. در این مرحله متناسب با برندبوک و هویت سازمان سعی می‌کنیم که تجربه کاربری را به بهترین شکل ارتقا دهیم.
  3. کاربردپذیری (Usability) : در این مرحله با استفاده از یکسری فعالیت‌ها دسترسی و استفاده از ابزار را به بهترین شکل ارتقا می‌دهیم. به طور مثال در نظر می‌گیریم چه امکاناتی به چه دسته‌ای از افراد اختصاص یابد یا به بیانی دیگر کدام سری از اطلاعات را در اختیار چه کاربرهایی قرار دهیم. در حقیقت توجه به این نکته که مخاطبان شما شامل چه گروهی هستند بسیار مهم است، زن، مرد، نوجوان، میانسال، دانشجو، شاغل و… .
  4. دسترس‌پذیری (Accessibility) :در این بخش روی مدل‌های مختلف طراحی کار می‌کنیم تا بتوانیم انواع افراد را برای استفاده از وبسایت یا اپلیکیشن تحت پوشش قرار دهیم. به طور مثال منو، طراحی قسمت‌های مختلف و… برای همه افراد قابل استفاده باشد و کار برای آن‌ها به آسانی پیش رود.
  5. معماری اطلاعات (Information Design) :در این قسمت چیدمان اطلاعاتی برای استفاده تمامی افراد در نظر گرفته می‌شود تا بهترین تجربه را به کاربر منتقل کنیم. به طور مثال در طراحی اسلایدرها، منوهای درباره ما، محصولات، خدمات و… صفحه اصلی سایت به گونه‌ای طراحی می‌شود تا بتوان به راحتی به تمام قسمت‌های سایت دسترسی داشت.

 

 

و برای ثبت سفارش و یا دریافت مشاوره از طریق صفحه  تماس با ما   اقدام کنید.